14575
Book
In basket
Żywność od A do Z to zbiór przystępnych informacji o wszelkiej żywności, ziołach, witaminach, minerałach i dodatkach odżywczych. Ta książka pomaga czytelnikowi poruszać się po coraz bardziej złożonym rynku produktów żywnościowych i preparatów zdrowotnych. To swoisty słowniczek odżywiania, mała encyklopedia, użyteczna zarówno dla laików, jak i profesjonalistów. Dostarcza podstawowej informacji na różne tematy związane z odżywianiem i łatwo można się nią posługiwać zarówno w domu, jak i podczas zakupów w sklepach ze zdrową żywnością. Każde hasło zawiera prosty opis składnika lub pokarmu: czym jest, skąd pochodzi, w jakiej formie go spożywamy, gdzie można go kupić, jak przyrządzić, jakie ma właściwości lecznicze i zdrowotne i jaka jest zalecana dawka dzienna. Książka obejmuje wszystko: od najbardziej pospolitych codziennych pokarmów, jak banany i marchewka, do najstarszych naturalnych leków, jak oliwa z oliwek czy jogurt, i najnowszych osiągnięć w dziedzinie preparatów odżywczych. [www.gandalf.com]
Availability:
Wypożyczalnia
All copies are currently on loan: sygn. 61 (1 egz.)
Notes:
Nutrients A to Z. A User's Guide to Foods, Herbs, Vitamins, Minerals & Supplements
General note
Tytuł oryginału: "Nutrients A to Z. A User's Guide to Foods, Herbs, Vitamins, Minerals & Supplements"2002.
Bibliography, etc. note
Indeksy strony 202 - 215.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again