14573
Book
In basket
Ogólna technologia żywności / Eugeniusz Pijanowski [et al.]. - Wydanie ósme uaktualnione. - Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 2004. - 584, [2] strony : rysunki, tablice ; 24 cm.
(Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy)
Książka zawiera : - charakterystykę głównych źródeł żywności, - surowców przemysłu spożywczego, - produktów spożywczych i ich jakości, - operacje mechaniczne i termiczne, - operacje typu dyfuzyjnego, - procesy i operacje fizykochemiczne, - procesy chemiczne, - procesy biotechnologiczne, - chłodzenie i zamrażanie, - ogrzewanie, - odwadnianie i dodawanie substancji osmoaktywnych, - zakwaszanie, - funkcjonalne dodatki do produktów, - mycie i dezynfekcja urządzeń, - pakowanie, przechowywanie, transport żywności, - gospodarowanie energią i wodą, - ochrona środowiska.
Availability:
Wypożyczalnia
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 66/69 (1 egz.)
Notes:
General note
Wyd. 3-4 pod hasłem : Pijanowski, Eugeniusz.
Bibliography, etc. note
Bibliogafia strony 566-[567]. Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again